Prima Medica Egészséghálózat

Cukorbeteg tea

cukorbeteg tea cukor cukorbetegség kezelése emberek

Ha érintettek vagyunk, érdemes minél cukorbeteg tea elkortyolnunk egy-egy bögrével. Ezt egye reggelire A cukorbetegség kezelésének legfontosabb eleme az életmód-terápia, amelynek során nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő és személyre szabott táplálkozásra.

cukorbeteg tea terhességi cukorbetegség viszketés

Diabétesz esetén a diéta megtervezésénél figyelembe kell venni a szervezet napszaki inzulinérzékenységét is, így nem mindegy, mikor mit fogyaszt a beteg. Részletek itt. A teázást, különösen néhány teafajta fogyasztását fokozottan ajánlják cukorbetegség esetén, cukorbeteg tea segíthetik az egészséges vércukorszint-szabályozást: hozzájárulhatnak a szervezetben lévő gyulladás csökkentéséhez és az inzulinérzékenység javításához.

Emellett pedig abban is segítenek, hogy hidratáltak maradjunk, aminek szintén fontos szerep jut az egészséges vércukorszint elérésében és megtartásában.

cukorbeteg tea kezelés diabetes mellitus 2 nőknél

Fotó: Getty Images Értékes összetevők garmadája a fekete teában Az egyik legismertebb és legnépszerűbb választás a zöld teaamelynek számos előnye van egészségünkre nézve - a fent említett gyulladáscsökkentő hatástól a sejtkárosodás csökkentésén és a zsírégetésen át a vércukorszint-szabályozásig. Egyik hatóanyagával, az EGCG-vel kapcsolatban például a kutatók kimutatták, hogy hatékonyan képes közreműködni a vércukorszint csökkentésében.

Más tanulmányok szerint pedig ennek a teafajtának a rendszeres fogyasztásával csökkenthető a diabétesz kialakulásának kockázata.

cukorbeteg tea cukorbetegség okozza következmények kezelése

Aki az erősebb teákat szereti, annak a fekete tea remek választás lehet. Ennek a teafajtának az értékes összetevői, mint például a theaflavin és a thearubigin is hozzájárulhatnak az egészséges vércukorértékek eléréséhez és megtartásához.

Gyuri bácsi a Diabess-Györgytea teakeverékről

A frissítő ízek szerelmeseinek a citromfű vagy a hibiszkusztea lehet a kedvence. Előbbi támogatja a zsírsejtek glükózfelvételét, utóbbi pedig nemcsak a gyulladást, hanem a magas vérnyomást is segíthet csökkenteni, és inzulinrezisztencia esetén is hatékony lehet.

cukorbeteg tea hatékony és modern módszerek iránt a diabétesz

A kamillateát sokan nyugtató hatása miatt ismerik és szeretik, de cukorbeteg tea is érdemes megjegyezni erről a teafajtáról, hogy a jó vércukorértékekért, illetve az oxidatív stressz csökkentése érdekében is érdemes bevetni.