Diabetes Centrum

Ifg diabetes. Emelkedett éhomi vércukor (IFG)

Tartalom

  Kóros éhomi vércukorérték: Hol legyen a határ? Impaired fasting glucose: How low should it go?

  Shaw, J. Diabetes Care Ezen eredmények alapján az Amerikai Diabetes Társaság bevezette az "emelkedett éhomi vércukor" impaired fasting glucose ifg diabetes IFG fogalmát ifg diabetes csökkent glukóztolerancia IGT mintájára, amely attól különbözö módon, de a szénhidrát-anyagcsere manifeszt diabetest megelözö hasonlóan kóros állapotát jellemzi.

  A vizsgálat célja annak megítélése volt, hogy létezik-e olyan értékhatár, amely egyértelmüen elkülönítené a magas és alacsony kockázatú egyéneket, valamint az IFG és az IGT összevetése a késöbbi manifeszt diabetes és a hypertonia elörejelzése szempontjából.

  Nem csak a diabéteszt, hanem az azt megelőző állapotokat is komolyan kell venni, ugyanis kezelés nélkül rövid időn belül 2-es típusú cukorbetegséggé nőhetik ki magukat. Borús Hajnala Cukorbetegközpont diabetológusa elmondja, hogy lehet elkerülni a nagyobb bajt.

  Egy ben Mauritius szigetén végzett orális glukóztolerancia-teszt - OGTT - alapján történt glukóztolerancia és cardiovascularis kockázati tényezö felmérés adatait vetették össze az öt évvel késöbb, ben végzett utánkövetö vizsgálat adataival. A sziget lakossága döntöen indiai származású.

  • Vércukormérés érték
  • Sebek cukorbetegség kezelésének photo
  • IFG - Emelkedett éhomi vércukor-Cukorbetegközpont
  • Prediabétesz: ezt teheti ellene - EgészségKalauz

  A keresztmetszeti elemzés személy, az utánkövetéses vizsgálat értékelése személy adatai alapján történt. Az OGTT-t 75 g glukóz elfogyasztásával végezték, emellett meghatározták az éhomi vérzsírértékeket, a vérnyomást, a test-tömeg indexet, a derék-csípö hányadost.

  ifg diabetes

  Az éhomi vércukor értéke FPG közel lineáris kapcsolatot mutatott a legtöbb kockázati tényezö alakulásával. A szerzök felvetik, hogy az IFG határértékének 6,1-röl 5,8-ra való csökkentése megduplázná a prevalenciát, és az IGT-hez hasonló prediktív értéküvé tenné a diabetes elörejelzésében.

  ifg diabetes

  Felhívják a figyelmet arra is, hogy a két módszer nem ugyanazon populációt szüri ki a patofiziológiai különbségek miatt, mindkét állapot azonban ugyanúgy megnövekedett diabetes- és ifg diabetes kockázatot jelez.

  Az értékhatárok megítélésére más környezeti és genetikai háttérrel bíró populációk körében végzendö további vizsgálatok szükségességét hangsúlyozzák.

  ifg diabetes