A 2-es típusú cukorbetegség célzott szűrésének értékelése kapilláris vércukorszint segítségével

San-cukorbetegség, HUNGARIAN DIABETES ASSOCIATION

Tartalom

  A japán tudósok és között végezték kutatásukat, amelyben 27 ezer nem cukorbeteg, 30 és san-cukorbetegség év közötti - főleg férfi - résztvevő testtömegindexét BMIéhgyomori vércukorszintjét és inzulinérzékenységét rögzítették. A túlsúlyt vagy elhízást jelző magas BMI a 2-es típusú san-cukorbetegség jól ismert kockázati tényezője.

  san-cukorbetegség diabéteszes neuropátiás fájdalom

  A kutatók legkésőbb ig követtél san-cukorbetegség résztvevőket, vagy addig, amíg ki nem alakult náluk a 2-es típusú diabétesz. A vizsgált időszakban résztvevőnél lépett san-cukorbetegség a betegség. A kutatók szerint ezeknél a pácienseknél már akár tíz san-cukorbetegség a diagnózis előtt megfigyelhető volt a magas vércukorszint és az inzulinrezisztencia, továbbá a testtömegindexük is magasabb volt a kelleténél.

  san-cukorbetegség kezelése asd 2 2. típusú cukorbetegségben

  Hasonló, bár kisebb intenzitású jeleket figyeltek meg több mint egy évtizeddel a prediabétesz, azaz a cukorbetegséget megelőző állapot előtt más résztvevőkön. Mivel a legtöbb 2-es típusú cukorbeteg előbb átesik a cukorbetegséget megelőző állapoton, san-cukorbetegség kutatók úgy összegezték, hogy az állapot figyelmeztető jelei már akár a 2-es típusú diabétesz diagnózisa előtt akár 20 évvel is érzékelhetők.

  san-cukorbetegség cukor diabétesz kezelés lézeres

  Szageszaka Hirojuki, a macumotói Aizava Kórház orvosa, a kutatás vezetője elmondta: "mivel a cukorbetegség előtti állapot megelőzésére tett próbálkozások kevésbé tűntek san-cukorbetegség a hosszú távú követés alatt, lehetséges, hogy sokkal korábban kell akár gyógyszerrel, akár életmódváltozással beavatkozni ahhoz, hogy megelőzzük a san-cukorbetegség.

  A japán san-cukorbetegség a Journal of Endocrine Society című szaklap friss számában publikálták tanulmányukat.

  san-cukorbetegség diabétesz kezelésében ats receptek

  A kép forrása: Pixabay.