SIADH (SYNDROME OF INAPPROPRIATE ADH SECRETION) - PDF Free Download

Siadh szindróma

Paraneoplasiás szindrómák - neurológiai és renalis jelenségek 5/5

Recommended Articles A tanulmány klinikusok számára foglalja össze a hyponatraemiák kóroktanát, diagnosztikáját és kezelését. A hyponatraemia a leggyakoribb elektrolit-rendellenesség.

siadh szindróma

Patofiziológiai szempontból a hyponatraemiák két fő csoportja különböztethető meg: nem ozmotikus eredetű hypervasopressinaemiás hyponatraemiák hypovolaemiás, hypervolaemiás, euvolaemiás és nem hypervasopressinaemiás hyponatraemiák pseudohyponatraemia, vízmérgezés, cerebrális sóvesztő szindróma. Az enyhe hyponatraemiás betegek sokszor tünetmentesek.

siadh szindróma

A súlyos hyponatraemia az életet veszélyeztető központi idegrendszeri tüneteket okozhat. A hyponatraemiás állapotok kórismézése során figyelemmel vagyunk az extracelluláris folyadék térfogatára, a klinikai tünetekre, a hyponatraemia súlyosságára, kifejlődésének sebességére és tartamára.

siadh szindróma

A hyponatraemia okainak siadh szindróma az első feladat a nem hypervasopressinaemiás hyponatraemiák és a hypervasopressinaemiás hyponatraemiák elkülönítése a plazma ozmolalitásának, a vércukornak, a szérumlipidek és -fehérjék szintjének mérésével. A további differenciáldiagnosztikus ténykedést a vizelet ozmolalitásának, az extracelluláris folyadék térfogatának és a vizelet nátriumkoncentrációjának meghatározása segíti.

Verbalis, J. In: Principles and practice of endocrinology and metabolism.

siadh szindróma

Verbalis J. Principles and practice of endocrinology and metabolism false Miller, M. Rubenstein L. Hyponatraemia in a nursing home siadh szindróma J.