HgbA1C - Mit jelent az értéke a laborleletben?

Fpg diabetes, A HbA1c szerepe a 2-es típusú cukorbetegség szűrésében

Tartalom

  készítmények prosztatagyulladás során cukorbetegség

  A HbA1c meghatározása elősegíti a 2-es típusú diabetes felismerését, cukorbetegséget nem fpg diabetes éhomi vércukorszinttel fpg diabetes, nagy rizikójú csoportba tartozó egyének esetén HbA1c measurement improves the detection of type 2 diabetes in high-risk individuals with nondiagnostic levels fpg diabetes fasting plasma glucose Perry, R.

  Diabetes Care Valójában azonban számos tanulmány bizonyítja, hogy az OGTT alapján cukorbetegnek tartott egyének felét FPG alapján az egészséges populációba sorolták volna. A diabetes kezelésének legfontosabb célja a szövődmények megelőzése, amihez elengedhetetlen a diagnózis korai felállítása. A jelen tanulmány célja az volt, hogy egy érzékeny, különösen a nagy rizikójú csoportba tartozók esetében jól használható diagnosztikus módszert határozzon meg.

  diabéteszes neuropátia

  A szerzők az ADA által meghatározott, éhomi plazma glukóz szintre alapozott vizsgálatok szenzitivizásának értékelésére, a kóros értékeket mutató egyének arányát összehasonlították az OGTT-vel diagnosztizált cukorbetegek arányával.

  Ezt követően OGTT-vel diabeteszesnek minősített beteg adatait dolgozták fel.

  inzulin cukorbetegség kezelés népi jogorvoslatokkal

  Így e két módszer érzékenysége szignifikáns eltérést mutat, ám mindkettő az OGTT-hez viszonyítva kevésbé érzékeny. További vizsgálatok során az éhomi plazma glukóz szint ismételt meghatározásának szenzitivitását értékelték OGTT-vel már cukorbetegnek minősített betegpopulációban.

  a kezelés és a megelőzés a cukorbetegség

  A szerzők kiemelik, hogy adataik 2-es típusú diabetes szempontjából rizikócsoportba tartozó egyének szűrésére vonatkoznak, közülük az emelkedett éhomi vércukorértékkel rendelkezők fele orális glukóztolerancia-teszt alapján már cukorbetegnek minősített. Korábbi epidemiológiai vizsgálatok eredményeivel ellentétben, a fpg diabetes adatok alapján a HbA1c meghatározása a rizikócsoportban hozzájárul a cukorbetegség felismeréséhez, a kontrollméréssel megerősített kóros FPG-hez viszonyítva az egyszeri FPG HbA1c-méréssel kombinálva jelentősen jobb diagnosztikus szenzitivizást mutat, sőt normális FPG mellett mért kóros HbA1c esetén is már megdöbbentően nagy arányú a diabetes fennállása.

  Buzási Katalin dr.

  a kezelés az első tünetei a cukorbetegség